Glögg
- Publicerat i: Allmänt
2013-11-12
Nu är det dags att sätta årets glögg! Här kommer ett recept:
5 st potatisar
2 kg strösocker
5 liter svagdricka
1 st torkat pommerensskal
1 dl hela nejlikor
3 st kanelstänger
1 st bit hel, torkad ingefära
1 paket jäst
2 paket russin, á 250g
Gör så här:
1. Blanda ihop allt i ett stort kärl och täck över
2. Rör 2 gånger om dagen första veckan
3. Rör 1 gång om dagen i ca 3-4
4. Sila sedan genom filter
5. Tappa upp på flaskor.
Ju längre den får stå, desto mindre blir jästsmaken. Om du vill vara riktigt säker på att den skall försvinna, låt den istället stå i ca 5-6 veckor
Ju längre den får stå, desto mindre blir jästsmaken. Om du vill vara riktigt säker på att den skall försvinna, låt den istället stå i ca 5-6 veckor
FOTO: Linda Stanikowski, Liseberg 2012